Τα συγχαρητήρια του Τσίπρα στον Ζάεφ και η αντίδραση του Καμμένου

Το δημοψήφισμα στα Σκόπια για τη νέα τους ονομασία, μπορεί να ολοκληρώθηκε με ποσοστό 91,37% υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, ωστόσο το 36,79% της συμμετοχής στην κάλπη μετρίασε τις εντυπώσεις και αφήνει ερωτηματικά για το αν θα καταφέρει ο Ζόραν Ζάεφ να περάσει την συμφωνία από την Βουλή.

Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος σχολιάστηκαν και από την Ελληνική πλευρά, χωρίς όμως ορέξεις για πανηγυρισμούς. Μουδιασμένο ήταν το κλίμα στα κυβερνητικά στελέχη, ενώ ο Πάνος Καμμένος έδωσε το μήνυμα με ένα tweet.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε στον Ζόραν Ζάεφ και του έδωσε συγχαρητήρια για την αποφασιστικότητα και τη γενναιότητα του να συνεχίσει στην εφαρμογή της συμφωνίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών σχολίασε ότι: «Μεγάλη υπεροχή του «Ναι», χωρίς, όμως, την αντίστοιχη συμμετοχή. Μεγάλο τμήμα της κοινωνίας της γείτονος χώρας στήριξε τη συμφωνία. Όμως ένα σημαντικό τμήμα την αντιμετώπισε με σκεπτικισμό. Η Ελλάδα σέβεται τις επιλογές των πολιτών της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

Σε εντελώς αντίθετη πλεύση ήταν η στάση του Πάνου Καμμένου, ο οποίος έκρινε ως άκυρο το δημοψήφισμα: «Όταν μίλησα για αποτυχία του δημοψηφίσματος με λοιδορήσαν τώρα με αυτή τη συμμετοχή βάση του άρθρου 73,74 του Συντάγματος τους είναι άκυρο και το 68% των πολιτών ακύρωσε την συμφωνία. Ο Κυριάκος να απολογηθεί που ήθελε να σταματήσει την ευημερία των Ελλήνων και την κυβέρνηση».

Η επόμενη μέρα αναμένεται εξίσου θερμή.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ