ΠΓΔΜ: Με το ζόρι φτάνει το 30% η συμμετοχή στο δημοψήφισμα

Σοκάρει ο τρόπος με τον οποίο δείχνουν να αντιδρούν οι πολίτες των Σκοπίων και των άλλων πόλεων της πΓΔΜ στο δημοψήφισμα το οποίο υποτίθεται θα έβαζε τη χώρα στο ΝΑΤΟ και θα επισημοποιούσε την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αν επικρατούσε το «ναι»!

Μέχρι στιγμής και λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες, το ποσοστό της συμμετοχής δεν ξεπερνά το 30% και αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρχει καμία βαρύτητα το αποτέλεσμα. Οι πολίτες της γειτονικής χώρας φαίνεται πως δεν τους ενδιαφέρει ούτε αν θα ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, ούτε αν θα ονομαστούν Βόρεια Μακεδονία (καθώς ήδη αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες), ούτε έχουν ιδιαίτερες επεκτατικές σκέψεις, παρά μόνο τους ενδιαφέρει αν θα έχουν δουλειά.

Το αποτέλεσμα αυτό, έτσι όπως εξελίσσεται, αποτελεί θρίαμβο της ελληνικής διπλωματίας, που έκανε τη «βρώμικη δουλειά» εξυπηρετώντας τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, ικανοποιώντας την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ και που τελικά δεν δημιουργεί κανένα κυβερνητικό ρήγμα, καθώς ο Πάνος Καμμένος δεν πρόκειται να αποχωρήσει, έχοντας προβλέψει πως τελικά δεν θα επικρατήσει το «ναι».

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ρίσκαρε μία εθνικοπροδοτική συμφωνία που θα έδινε πάτημα στους γείτονες να εγείρουν μελλοντικές απαιτήσεις στα ελληνικά χωρικά ύδατα, να διεκδικήσουν μακεδονικά προϊόντα και φυσικά να επισημοποιήσουν έστω και με το γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια» μία ιστορική αναλήθεια, καθώς ναι μεν κατοικούν στη Μακεδονία, αλλά δεν είναι Μακεδόνες (βάση επιστημονικών αναλύσεων).

Ο Ζάεφ θα κληθεί πλέον να παραδώσει στη Βουλή της ΠΓΔΜ ένα αποτέλεσμα της πλάκας, καθώς ο λαός της χώρας δεν μπήκε στη διαδικασία να συζητήσει την ονομασία του και πλέον θεωρείται μάλλον απίθανο να προχωρήσει η λύση της «Βόρειας Μακεδονίας».

 

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ