Ο άνθρωπος που «απογείωσε» τον Μαυροπάνο και τον Καμπετσή!

Από την αγωνιστική δράση και την συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνευ το 2000 στο τριπλούν, στην εκγύμναση αθλητών του στίβου αλλά και ποδοσφαιριστών. Ο Σταμάτης Λένης τα τελευταία χρόνια ασχολείται ενεργά με τον τομέα της γυμναστικής και της ενδυνάμωσης αθλητών, έχοντας ήδη αρκετές επιτυχίες στο ενεργητικό του, αφού έχει καταφέρει με τις μεθόδους του να «απογειώσει» ποδοσφαιριστές οι οποίοι αυτοί την στιγμή απασχολούν το Πανελλήνιο, όπως ο νέος άσος του Παναθηναϊκού, Αργύρης Καμπετσής, αλλά και ο αμυντικός της Αρσεναλ, Κωνσταντίνος Μαυροπάνος.

Μπάμπης Λυκογιάννης, Σπύρος Ρισβάνης, Μανώλης Σιώπης, Δημήτρης Διαμαντάκος, Διαμαντής Χουχούμης και Τάσος Λαγός είναι κάποια από τα ονόματα που έχουν περάσει από το πρόγραμμα εκγύμνασης του Σταμάτη Λένη, στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ κάτω από την «ασπίδα» του Αθλητικού ομίλου Κάλλιστος, ο οποίος είναι δημιούργημα του ίδιου και της γυναίκας του, Δήμητρας Μάρκου και απαριθμεί 400 αθλητές, όλων των ηλικιών.

Οι ποδοσφαιριστές που απασχολούν όχι μόνο το Ελληνικό κοινό πλέον, όπως ο Μαυροπάνος που παίρνει την ευκαιρία του στην Αρσεναλ, πέρασαν ένα «θερμό καλοκαίρι» στις εγκαταστάσεις του Κάλλιστου στο ΟΑΚΑ, γνωρίζοντας ότι μόνο με την δουλειά μπορείς να κάνει βήματα προόδου.

Ο Σταμάτης Λένης μίλησε στην «ΜΠΑΜ» για την καθημερινή επαφή που είχε με τους παραπάνω ποδοσφαιριστές το περασμένο καλοκαίρι και την δουλειά που έγινε έτσι ώστε να παρουσιαστούν έτοιμοι στις ομάδες τους και να καλύψουν τα κενά φυσικής κατάστασης που τυχόν είχαν:

«Ο σύλλογος μας συνεργάζεται με πολλούς ποδοσφαιριστές στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, γιατί στην Ελλάδα το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε ερασιτεχνικό επίπεδο και όχι επαγγελματικό. Το σύγχρονο ποδόσφαιρο χαρακτηρίζεται από την συνεχόμενη αύξηση του ρυθμού του παιχνιδιού, την τάση περιορισμού των χωρών στους οποίους παίζεται η μπάλα και την έντονη πίεση των αντιπάλων. Άρα απαιτείται από τους παίκτες μια συνθέτη αγωνιστική απόδοση (ατομική- ομαδική), σε όσο δυνατό υψηλότερο επίπεδο. Αυτό δεν καλλιεργείται στις ΠΑΕ με αποτέλεσμα τα παιδιά να ψάχνουν εκτός ΠΑΕ και ομάδων να βελτιωθούν για να μπορέσουν να πέτυχουν τους στόχους τους».

Ο πρώην τριπλουνίστας, Σταμάτης Λένης, ο οποίος πλέον θα μεταφέρει τις εμπειρίες του και από το προπονητικό κολέγιο «Staps», μας εξηγεί ότι ο καλός αθλητής μπορεί να γίνει και καλός προπονητής:

«Η αλήθεια είναι ότι ολόκληρος ο Σύλλογος μας αποτελείται από γυμναστές- προπονητές που είναι όλοι παλιοί πρωταθλητές του στίβου και μέλη της εθνικής ομάδας. Είναι ο Άγγελος Παυλακάκης, πρωταθλητής των 100μ. και κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ μέχρι και σήμερα, η Φωτεινλη Δαγκλή, που ήταν αθλήτρια των 800μ., ο Δημήτρης Διαμαντάρας και ο Χρήστος Χατζηβασιλείου που ήταν αθλητές μήκους, ο Γιώργος Τσάκωνας που είναι εν ενεργεία άλτης του μήκους, ο Στέφανος Κουφίδης παλιός αθλητής του επί κοντώ, ο Παντελής Παππάς ήταν αθλητής των 60μ. και 100μ., η Ξανθή Ραυτοπούλου πρωταθλήτρια στα 3000μ., ο Ιάσωνας Θανόπουλος εν ενεργεία δισκοβόλος, η Δήμητρα Μάρκου και ο εγώ παλιοί πρωταθλητές του τριπλούν. Σχεδόν οι μισοί από εμάς έχουμε αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο σύλλογος αποτελείται ακόμα από τις γυμνάστριες Άννα Σιταρά, Εμμανουέλα Περδίκη, Βούλα Τσιχριτζή και τους γυμναστές Βαγγέλη Χουχούμη, Φώτη Προυτζόπουλο, Βασίλη Παπαϊωάννου και Μιχάλη Χατζηβασιλείου. Ο πρωταθλητισμός είναι μέρος της ζωής μας και γι’ αυτό το λόγο δημιουργήσαμε τον Αθλητικό Όμιλο. Για να μπορέσουμε να μεταδώσουμε στις νέες γενιές μέσα απο το δικό μας οπτικό πεδίο και τις δικές μας εμπειρίες τον υγιή αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθε και την ευγενή άμιλλα.

Ένας καλός προπονητής δεν σημαίνει απαραίτητα πως πρέπει να υπήρξε αθλητής. Ο καλός προπονητής κρίνεται από την μετάδοση των γνώσεων του στα παιδιά, την αμεσότητα του, την κατανόηση της προσωπικότητας του κάθε αθλητή, τη δυνατότητα αποτελεσματική επικοινωνίας και τη γνώση της ψυχοσύνθεσης των αθλητών. Να είναι, φυσικά, γνώστης του αθλήματος, να το γνωρίζει σε βάθος, ώστε να διδάσκει στους αθλητές του όλες τις τεχνικές. Αυτός μπορεί να είναι και ένας απόφοιτος γυμναστής πανεπιστημίου».

 

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ