Η θηλυκή «Τζέϊμς Μποντ» βάζει στόχο νέο για Ολυμπιακό μετάλλιο

Κάθε άλλο παρά «πυροτέχνημα» αποδεικνύεται το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο που κατέκτησε η Αννα Κορακάκη στο Ρίο το 2016. Το εύκολο είναι να φτάσεις στην κορυφή, το δύσκολο είναι να παραμείνεις σε αυτή.

Και όμως, η «χρυσή» Αννα έχει κάνει το δύσκολο να φαντάζει… εύκολο! Οι συνεχόμενες επιτυχίες της αθλήτριας της σκοποβολής, δύο χρόνια μετά από τους Ολυμπιακού αγώνες, αποδεικνύουν ότι βρίσκεται στην ελίτ του αθλήματος και δικαίως σκοπεύει σε ένα ακόμη Ολυμπιακό μετάλλιο, το 2020 στο Τόκυο.
Οπου και να έχει αγωνιστεί φέτος, έχει κατακτήσει την πρώτη θέση, σε ένα από τα δύο αγωνίσματα όπου συμμετέχει, είτε σε απόσταση 10 μέτρων είτε σε απόσταση 25 μέτρων. Και στο Παγκόσμιο κύπελλο στο Μεξικό (στην Γκουανταλαχάρα) ήταν στην κορυφή και στο Φορτ Μπένινγκ και τώρα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νοτίου Κορέας.
Ένα κορίτσι που είναι φτιαγμένο από… χρυσάφι και στα 22 της, μόλις, χρόνια έχει αναγκάσει άπαντες να μιλούν γι αυτήν. Και το έκανε με πολύ δουλειά, με όρεξη αλλά και με την στήριξη του πατέρα της, του Τάσου. Γιατί αν δεν υπήρχε η στήριξη από την οικογένειά της, δεν θα έφτανε πουθενά η Αννα και το ξέρει. Όπως το ξέρουν και όλοι οι φορείς οι οποίοι έτρεξαν μετά από τις επιτυχίες να συνδράμουν, ενώ πριν την αγνοούσαν. Την είχαν να προπονείται σε ένα σκοπευτήριο-κοτέτσι, στην Δράμα, το οποίο γκρεμίστηκε μόλις η Αννα κατέκτησε το χρυσό στο Ρίο και έγινε γνωστή, για να μην κάνουν τον γύρο του κόσμου οι εικόνες ντροπής από τον χώρο όπου προπονούταν.
Την είχαν να ράβει ρούχα με το εθνόσημο της χώρας, όπως έχει εξομολογηθεί η ίδια, γιατί η Ομοσπονδία δεν της χορηγούσε ούτε τον ρουχισμό για να μπορεί να συμμετέχει σε διεθνείς διοργανώσεις.
Κάτω από όλες αυτές τις συνθήκες, η επιτυχία της Αννας παίρνει διαφορετική αξία και βέβαια το μέλλον της στο άθλημα φαίνεται ακόμα πιο λαμπρό.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ