Εισαγγελική έρευνα στο Μάτι και άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Προχωρά με γοργούς ρυθμούς έρευνα που διενεργεί η εισαγγελία Πρωτοδικών για τις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι, είδηση την οποία είχε αποκαλύψει κατ΄αποκλειστικότητα η εφημερίδα ΜΠΑΜ στο φύλλο της Κυριακής, 5 Αυγούστου.

Τα προηγούμενα 24ωρα η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος εποπτεύει και μετέχει στις έρευνες για τις πληγείσες περιοχές στον τόπο της ανείπωτης τραγωδίας της 23ης Ιουλίου, πραγματοποίησαν αυτοψία που διήρκησε περίπου έξι ώρες.

Οι εισαγγελείς φέρεται μάλιστα να αποκόμισαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα από την επιτόπια έρευνα, ενώ ο κατάλογος των μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν μακραίνει μέρα με τη μέρα, με όλο και περισσότερα στοιχεία να «αναδύονται» από τις στάχτες.

Ο κατάλογος των μαρτύρων που καλούνται να καταθέσουν στο πλαίσιο της έρευνας διευρύνεται κάθε ημέρα καθώς πρόσωπα που εξετάζονται φέρονται να δίνουν συγκεκριμένα ονόματα και στοιχεία που βοηθούν ουσιωδώς στην αναζήτηση ποινικών ευθυνών.

Καθοριστικό ρόλο δε για την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας αναμένεται να παίξει και η διαβίβαση στην εισαγγελία των επικοινωνιών που έχουν καταγράφει μεταξύ των εμπλεκομένων πριν και μετά την καταστροφή προκειμένου να τεθούν υπόψη του ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που συνδράμει τους εισαγγελικούς λειτουργούς στην έρευνα. Τα στοιχεία αυτά αναμένεται να φτάσουν στα χέρια των ειδικών μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ