Δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχημάτισε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος ημεδαπού για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού CNCECC (Canada National Child Exploitation Coordination Center) που εδρεύει στον Καναδά, σύμφωνα με τις οποίες, χρήστης του διαδικτύου, εντός της ελληνικής επικράτειας, κάνοντας χρήση συγκεκριμένης διαδικτυακής εφαρμογής επικοινωνίας, μεταφόρτωσε (upload) σε ομάδα συνομιλιών φωτογραφίες με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.

Ακολούθως η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αιτήθηκε σχετική άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και με βάση το σχετικό βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησε επικοινωνία με την εμπλεκόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών διαδικτύου από όπου προέκυψε η οικιακή σύνδεση διαδικτύου του ημεδαπού.

Κατόπιν των ανωτέρω, την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018, κλιμάκιο αστυνομικών μετέβη στην οικία του, σε περιοχή της Αττικής και διεξήγαγε έρευνα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και κάρτα αποθήκευσης Micro SD.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε υπεβλήθη στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ