«Ασπίδα» από διεθνείς οργανώσεις για τους Μουντιαλικούς ποδοσφαιριστές

Μεγάλο πρόβλημα έχει προκύψει με το φετινό καλεντάρι των αγωνιστικών υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών που συμμετείχαν με τις Εθνικές τους ομάδες στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας και αμέσως μετά έπρεπε να ενσωματωθούν στους συλλόγους όπου αγωνίζονται, προκειμένου να βοηθήσουν για να προκριθούν οι ομάδες τους στα κύπελλα Ευρώπης. Πολλοί εξ αυτών δεν μπόρεσαν να ξεκουραστούν παρά μόνο δέκα μέρες, κάτι που σίγουρα θα τους στοιχίσει στην εξέλιξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Μάλιστα έχουν υπάρξει καταγεγραμμένες περιπτώσεις δεκαπέντε ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίστηκαν σε διοργανώσεις της UEFA, δύο με τέσσερις εβδομάδες έπειτα από τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018, χωρίς να έχουν επαρκείς διακοπές.

Η υγεία αυτών των παικτών τίθεται σε ρίσκο εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματος. Οι παίκτες έρχονται από τόση πολλή πίεση και βρίσκονται ανάμεσα στις ανάγκες των ομάδων τους και της δική τους προσωπική ευτυχία.

Σχετικά, η FIFpro εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας να θεσπιστεί περίοδος ξεκούρασης για όλους τους ποδοσφαιριστές, διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων εβδομάδων από το τέλος μιας σεζόν, μέχρι την έναρξη της επόμενης.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ