Αμετανόητος για το Μάτι ο Τσίπρας. Κάλυψε και πάλι τους Υπουργούς του

Την συμπεριφορά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και της κυβέρνησης μετά την τραγωδία στο Μάτι υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του ΣΚΑΪ και του δημοσιογράφου Αντώνη Αντζολέτου.

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η απόφαση του κ. Τόσκα να θέσει την παραίτησή τους στον απόηχο της καταστροφής ήταν σωστή, όπως σωστή ήταν και η δική του επιλογή να μην την δεχτεί αμέσως καθώς εκείνες της ημέρες έπρεπε να γίνει διαχείριση της κατάστασης.

«Εκτιμώ ιδιαίτερα» την στάση του κ. Τόσκα, είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως ο πρώην υπουργός έλαβε αποφάσεις με γνώμονα την ηθική διάσταση της τραγωδίας κι ότι δεν θυμάται πολλούς υπουργούς προηγούμενων κυβερνήσεων να συμπεριφέρονται ανάλογα.

Προσέθεσε ότι αυτό που διαφοροποιεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ από προκατόχους τους δεν είναι ότι είναι καλύτερη διαχειρίστρια κρίσεων αλλά ότι έχει «ηθικό πλεονέκτημα» στην συμπεριφορά της.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε αρνηθεί εκ νέου ότι απέκρυψε την ύπαρξη νεκρών το πρώτο βράδυ της φωτιάς. «Θα ήμασταν ανόητοι αν το βράδυ της τραγωδίας, είχαμε μέλημα να κρύψουμε τους νεκρούς», είπε.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε να δώσει βήμα στον πρώτο, κατά τις μετρήσεις, ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της χώρας μετά από δύο ώρες και είκοσι λεπτά, αφού είχαν δοθεί ερωτήσεις σε εκπροσώπους δεκάδων άλλων ΜΜΕ – τοπικών και εθνικών – με αποδεδειγμένα μικρότερη επίδραση στην κοινή γνώμη.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ