Αγωνία για τους ανοούμενους. Τι άφησε πίσω του ο «Ζορμπάς»

Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες της ΕΜΑΚ στην Εύβοια προκειμένου να εντοπήσουν τρία άτομα που αγνωούνται. Το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» άφησε πίσω του έναν νεκρό στο Βραχάτι από πνιγμό, τέσσερις αγνοούμενους και τεράστιες καταστροφές.

Συγκεκριμένα στο Μαντούδι αγνοούνται τρεις άνθρωποι, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, και ένας 27χρονος. Στην περιοχή παραμένουν εγκλωβισμένοι ο δήμαρχος, Χρήστος Καλυβιώτης με τον δ/κτη της ΠΥ Χαλκίδας, Βαγγέλη Παλιό και τους κατοίκους. Στο σημείο επιχειρούν η 7η και η 1η ΕΜΑΚ, ενώ η στάθμη του νερού μέσα στην πόλη έχει φτάσει τα 3 μέτρα.

Εξάλλου, ένας 73χρονος κτηνοτρόφος αγνοείται από το βράδυ του Σαββάτου στον Αλμυρό Βόλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήταν μαζί με τον βοηθό του έσπευσαν να προστατεύσουν από την κακοκαιρία τα ζωντανά του και κατόπιν στην πορεία χάθηκαν. Ο βοηθός επέστρεψε και ειδοποίησε τις αρχές, οι οποίες ξεκίνησαν άμεσα έρευνες, ζητώντας τη συνδρομή των Πυροσβεστικών Δυνάμεων.

Στη δίνη του «Ζορμπά» βρίσκεται η Μαγνησία, με τα πλοία να παραμένουν δεμένα στα λιμάνια λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και τα περισσότερα προβλήματα να εντοπίζονται στην Σκιάθο.

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζει η Αργολίδα μετά το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Ζορμπά.

Ο ποταμός Ξεριάς πλημμύρισε και σάρωσε το Άργος. Δρόμοι άνοιξαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν , μάντρες ξηλώθηκαν από τα ορμητικά νερά, εκατοντάδες δέντρα έπεσαν, σπίτια μαγαζιά και υπόγεια πλημμύρισαν ενώ αγροτικές εκτάσεις μετατράπηκαν σε λίμνες με λάσπες και φερτά υλικά.

Οι ζημιές είναι μεγάλες και πολλοί κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση καθώς είδαν τις περιουσίες του να καταστρέφονται από το σαρωτικό πέρασμα του κύκλωνα.

Facebook Comments
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ